Dienie Brouwer

 

Dienie Brouwer is een fine art fotograaf en kunstenaar. Ze studeerde  in 2019 cum laude af aan de Foto Academy Amsterdam met haar filmische installatie Poetry in Motion 2019, die een gelaagde wereld verbeeldt. Daarna volgde ze masterclasses bij onder andere Miho Kajioka in Napels en Machiel Botman in Amsterdam..  Haar projecten tonen ons een wereld waarin de scheidslijn tussen leven en dood flinterdun is. Dienie Brouwer versmelt in haar werk poëtische beelden met nieuwe technische concepten, altijd op zoek naar de lagen, de verhalen die schuilgaan achter de rauwe werkelijkheid. In 2022 werd ze bekroond met de Hariban Juror Award. 

“Bevroren in de tijd: De kwetsbaarheid van de mensheid en de kracht van een moment”. 

In mijn fotoproject reflecteer ik op een persoonlijke reis die begon met een verkenning van vergankelijkheid en de angst om te vervagen in de vergetelheid. Tijdens dit proces, zowel op persoonlijk niveau als door de gebeurtenissen in de wereld om ons heen, werd het me echter duidelijk dat vergankelijkheid niet voor iedereen is weggelegd. Soms kan het leven abrupt eindigen, zonder waarschuwing . 

Mijn inspiratie voor “The day life seemed endless “kwam van de natuurramp in Pompeii, een symbool van vergankelijkheid waar mensen plotseling werden ingehaald door de dood. Te midden van de overblijfselen van deze oude stad voelde ik de echo’s van vergankelijkheid, die me herinnerden aan de broosheid van het menselijk bestaan en hoe snel het kan verdwijnen. Dit maakte me bewust van het feit dat het leven kwetsbaar is,

In mijn foto’s probeer ik dit contrast vast te leggen: de vergankelijkheid van alles om ons heen tegenover de schoonheid van het huidige moment. De rauwe emoties van verlies en eindigheid vermengen zich met een diepe waardering voor het leven en al zijn facetten. Ik wil de kijker uitnodigen om de tijdelijkheid van ons bestaan te overdenken en de betekenis ervan te omarmen. 

www.dieniebrouwerfotografie.com